Hollanda Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) tarafından açıklanan Ekim ayı rakamlarına göre, işsizlikte az da olsa bir düşüş görüldü.

Eylül ayında yaklaşık 413 bin olan işsiz sayısı, yüzde 4,3 oranında düşerek 406 bin oldu. Böylece Mart ayından bu yana görülen işsizlik artışının durduğu ve gerilemeye başladığı görüldü.

Ancak işsizlik maaşı (WW) başvurularında Eylül ayına göre, yüzde 37 oranında artış yaşandı. Bu artışın çoğunlukla kafe ve lokanta işletmelerinden kaynaklandığı tahmin ediliyor. Bu işletmeler tedbirler kapsamında kapatıldığı için personel çıkarmalar doğal olarak artmıştı. 

İşsizlik maaşı alanlar Ekim 2019 rakamlarıyla karşılaştırıldığında Ekim 2020’de yüzde 19 daha fazla olduğu ortaya çıktı.

Bu oranlar arasında, işlerini kaybeden göçmen kökenli Hollandalıların sayısı ile ilgili net bir bilgi bulunmasa da bu dönemde en çok işini kaybeden ve yeni iş bulmakta zorlanan toplum kesiminin göçmen olduğu herkes tarafından biliniyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU