Geçtimiz günlerde Virüs Gerçeği (Viruswaarheid) platformunun açmış olduğu dava sonucunda Lahey Mahkemesi, sokağa çıkma yasağının yasal olmadığını ve hükümetin yeterli ve gerekli gerekçeleri öne süremediğini belirterek sokağa çıkma yasağını iptal etmişti.

Lahey Mahkemesi'nin aldığı iptal kararını, sadece bir kaç saat sonra temyiz mahkemesinin askıya alması ise kafalarda soru işareti oluşturmuştu. Mahkeme kararı dolayısıyla oluşan siyasi tartışmalardan dolayı seçim tatilini iptal eden Temsilciler Meclisi,  acil durum yasası kapsamında sokağa çıkma yasağını bugün görüşmeye başladı.

Yaptığı konuşmada hükümetin kararlarına tepki ile yaklaşan Denk Partisi milletvekili Tunahan Kuzu, "Başbakan Mark Rutte yasaları çiğneyerek ve kendi kafasına göre kararlar alarak sokağa çıkma yasağı diktatörü olmuştur." açıklaması yaptı. Kuzu, Başbakan Rutte'ye sert konuşması sonrası meclisteki diğer partilerin tepkisi ile karşılaştı.

Sosyal medyada günün konusu olan Tunahan Kuzu'nun açıklamalarına Hollanda'nın çeşitli kesimlerinden destek gelirken, Başbakan Rutte için kullandığı 'diktatör' yakıştırması büyük takdir topladı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU