Hollanda DENK partisi lideri Farid Azarkan, geçtiğimiz hafta mecliste Müslümanların Pergamber(sas)’e hakaretin suç olmasıyla ilgili başlattıkları imza kampanyasının demokratik bir hak olduğunu savunması sonrasında yaşanan tartışmalar nedeniyle tehditler aldığını ve Ulusal Terörizmle Mücadele ve Güvenlik Merkezi’ne (NCTV) başvurduğunu açıkladı.

Farid Azarkan, mecliste bütün partilerin adeta saldırısına uğradığı ve hakarete varan tartışmaların yaşandığı günün sonrasında evine tehdit mektupları geldiğini ve çocuklarının isimlerinin ve okullarının sosyal medyada paylaşıldığını katıldığı bir televizyon programında anlattı.

DENK lideri Azarkan, konuyla ilgili olarak Ulusal Terörizmle Mücadele ve Güvenlik Merkezi (NCTV)’ye başvurduğunu söyledi. Kurumun kendisinin güvenliği için tedbirler alacağını söyledi ancak detaylardan bahsetmedi.

Azarkan, ayrıca imza kampanyasının zamanlamasının yanlışlığı konusunda hemfikir olduğunu ve daha önce de söylediği gibi, Fransa’da yaşanan öğretmen olayının psikopatça bir cinayet olduğunu belirtti.

Hollanda’da göçmen kökenli birçok kişinin artık kendi fikrini rahatlıkla söyleyemediğine de dikkat çeken Azarkan, işlenen bir suçtan dolayı, aleyhinde konuşmayınca bütün Müslümanların sorumlu tutulduklarını söyledi. Bunun da inanç ve ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu vurguladı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU