Hollanda'da korona salgınında yaşanan vaka sayılarındaki düşüş süreci sonrasında merakla beklenen basın toplantısı bu akşam gerçekleşti.

Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Huga de Jonge basın toplantısında, yarın gece yarısı sona ermesi beklenen tedbirlerde bazı değişikler yaparak Ocak 2021 ortasına kadar uzatıldığını açıkladılar.

Yapılan değişiklikler;

  • Ev ziyaretlerinde günde en fazla tek grup halinde 2 kişi sınırlaması 3’e çıkarıldı. (13 yaş altı çocuklar bu 3 kişilik gruba dahil değil)
  • Dışarda grup sayısı 2 kişiden 4 kişiye çıkarıldı.
  • Kapalı alanda 20 kişi sayısı 30 kişiye çıkarıldı.
  • Tiyatrolar, müzeler, sinema salonları, yüzme havuzları ve eğlence parkları yeniden açılıyor.
  • 4 kişilik gruplar halinde spor yapılması serbest bırakıldı.

Vaka sayısındaki düşüşün tüm halkın birlikte başardığı bir süreç olduğuna dikkat çekilen basın toplantısında, bu kararlılık ve titizliğe devam edilmesi çağrısı da yapıldı.

Başbakan Rutte, halkı Sinterklaas kutlamalarının da kurallar çerçevesinde yani en fazla 3 kişi ile kutlanması gerektiğini hatırlattı. "Hepimiz birlikte dışarı çıkmayı ve daha az evde kalmayı özledik" diyen Rutte, ancak yılbaşı tatilinde üçüncü bir salgın dalgasının fitilini ateşlemek istemediklerini söyledi.

Ayrıca hükümet, evde çalışmayı desteklemeye devam etme kararı alındığını açıkladı. 1 Aralık tarihinden itibaren umuma açık alanlarda maske takılması zorunluluğu başlıyor. Müze, tiyatro, market ve benzeri yerlerde maske takmayanlara 95 euro para cezası uygulanacak.

Sağlık bakanı De Jonge; Aralık ortasında günlük yeni vakaların 3 bin 600'e ve yoğun bakıma alınan hasta sayısının da 10'un altına düşmesi halinde tedbirlerde gevşeme olabileceğini belirtti.

Aralık ayı başlangıcında yılbaşı tatili ile ilgili daha net ve kesin kararlar alınacağı açıklandı. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU