Yaşları 9 ile 13 arasında değişen 1.000 çocukla yapılan anket çalışmasında, her 10 çocuktan 6'sının okulda zorbalığa (Pesten) maruz kaldığı anlaşıldı. 

Çocukların yarsından fazlasının halen zorbalığa maruz kaldığı ya da daha önce böyle bir durum yaşadığı ve artık bunun bitirilmesini istediklerini ifade ettikleri bildirildi. 

Zorbalık, bazı çocukların başına ayda bir kez gelirken, bazılarının haftada bir kaç kez yaşadığı hatta onda birinin hemen hemen her gün zorbalığa uğradığı ortaya çıktı. 

Çocukların yüzde 14'ü halen zorbalık yaşadıklarını ve bu olayların çoğu zaman öğretmenlerin gözünden kaçtığını anlattılar.

Zorbalığa uğrayan her 5 çocuktan 2'si ise kimseyle bu durumu konuşmadığını, konuşmanın bir işe yaramayacağını hatta durumunu daha da kötüleştireceğini düşünüyor. Genellikle erkek çocuklar anlatmaya utandıklarını ve kendiliğinden bitmesini beklediklerini söylüyorlar. 

Zorbalık çeşitli şekillerde uygulanırken, en çok rastlananlar; lakap takmak, dışlamak, eşyalarını almak, tekmelemek ve vurmak şeklinde oluyor. Son dönemde online zorbalıkla da artış yaşanıyor ve bazı çocuklar sosyal medya ya da WhatsApp üzerinden zorbalığa maruz kalıyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU