Hollandalı çiftçiler süpermarketlerin depoları ve dağıtım merkezleri önünde düzenledikleri protestolarına bu sabaha karşı 04:00 sularında Breda’da bulunan Jumbo ile devam ettiler.

Sabahın erken saatlerinde başlayan eylemde Jumbo depolarının önü onlarca traktör tarafından kapatılırken, onlarca çiftçinin de traktörleriyle marketin müdürü Friets Van Eerd’in Heeswijk-Dinther’de bulunan evinin çevresini ablukaya aldıkları bildirildi.

Polis, eylemci çiftçilerle konuştuklarını ve trafiğin aksaması ya da tehlikeye girmesi durumunda eylemin sonlandırılmasını ve bulundukları yerleri terk etmelerini isteyeceklerini açıkladı. Kızgın çiftçiler market araçlarının geçişine izin vermezken, kişisel arabaların geçişlerine engel olmadıkları belirtildi. 

Geçtiğimiz Cumartesi günü Raalte, Zwolle, Geldermalsen ve Oosterhout'ta harekete geçen ve eylem yapan çiftçiler, Albert Heijn ve Jumbo'nun dağıtım merkezlerinin giriş çıkışlarını traktörleriyle kapatmışlardı. Çiftçilerin engellemeleri yüzünden Albert Heijn ve Jumbo, 6 binden fazla online siparişi teslim edemezken, süpermarketlerde de eksik ürünlerin tamamlanamadığı açıklanmıştı. 

Zwolle Belediye Başkanı Peter Snijders yaşanan eylemlerin ardından, çiftçilerin protestolarının sınırları aştığını ve ülke genelinde bir yasak getirilmesi çağrısı yapmıştı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU