Hollanda'da Ulusal Aile Hekimleri Derneği (LHV), ABD menşeli Moderna aşısının bu haftadan itibaren aile hekimlerine yapılmasına başlanacağını açıkladı.

Hollanda'da son haftalarda, aile hekimlerinin ne zaman aşılanacağı konusunda tartışmalar yaşanırken, doktorlar genellikle korona hastaları ile temas ettikleri için büyük risk taşıdıklarını beyan etmişlerdi. Aile hekimleri ve acil servis çalışanları için 15 bin Pfizer - BioNTech aşısı temin etmesini isteyen Ulusal Aile Hekimleri Derneği (LHV), geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Hugo de Jonge'dan olumsuz yanıt almıştı.

Hollanda'da koronavirüsün mutasyona uğramış İngiliz varyantının ortaya çıkmasıyla birlikte aile hekimlerinin bu haftadan itibaren ABD menşeli Moderna aşısı ile ilk doz alımına başlayacakları açıklandı. 15 bin aile hekimi ve acil servis çalışanlarının bu hafta ve gelecek hafta alacakları ilk doz aşının ardından, ikinci dozu 28 gün sonra yaptıracakları belirtildi. Geriye kalan 23 bin sağlık bakımı çalışanları için, Şubat ayından itibaren alacakları randevu ile AstraZeneca aşısı olacakları belirtildi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU