26 Haziran'da normalleşmeye geçen Hollanda'da vaka sayılarının kısa sürede iki katına fırlaması, hükümeti alarma geçirdi.

Hollanda hükümeti, günlük vaka sayısının 700'ler civarına düşmesi üzerine, 4 Temmuz için planlanan gevşemenin 4. aşamasını, 26 Haziran'da yürürlüğe soktu. Kısıtlamalar kalktı, havalimanı ve toplu taşıma gibi yerler hariç diğer yerlerde maske zorunluluğu kaldırıldı. Ancak gevşemeden 1 hafta sonra, Covid vaka sayıları yeniden iki katına fırladı.

Hükümet korona enfeksiyonlarının sayısındaki bu keskin artışla mücadele etmek için önlemler almaya hazırlanıyor.

Dün bir açıklama yapan Sağlık Bakanı De Jonge'da, Salgın Yönetim Ekibi'nden (het Outbreak Management Team- OMT) acil durum değerlendirmesi istendiği açıklamıştı.

NOS'in haber kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde ise büyük ihtimalle, çok günlü etkinliklerin iptal edilebileceği, kulüpler ve diskoteklerin kapanabileceği belirtildi.

Haberde geçtiğimiz hafta diskotek ve gece kulüplerinin girişlerinde uygulanan kontrollere rağmen, gençler arasındaki vaka sayılarının hızla arttığına dair raporlar geldiği kaydedildi. Enschede'deki bir diskoda bulunan 600 kişinin üçte birinin enfekte olduğu açıklandı.

Dün itibariyle Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü'ne (RIVM - Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) 5475 yeni korona vakası bildirildiğini, bu sayının bir önceki güne göre 1815 kişi daha fazla olduğu aktarmıştı.

Sağlık Bakanı De Jonge da  yaptığı açıklamada, Hollanda'nın 'Kırmızı kodlu ülke' kategorisine düşmemesi için uğraşıldığını belirtmiş, yeni önlemlerin alınabileceğini kaydetmişti.

De Jonge; özellikle gençler arasında vakaların artış gösterdiğini, buna karşı hastaneye yatış sayılarında artma olmadığını belirtmiş, cuma günü yapılacak basın toplantısında bu konuya yer verileceğini dile getirmişti.

Bakan aşılanmanın önemine değinirken de "Ya bunu ya da bir kaç ay sonra koronadan hastalanmayı seçersiniz. Kendinizi  özgürlüklerimizi koruyun." şeklinde ifade kullanmıştı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU