Hollanda'nın Leidendorp kasabasında bulunan Protestan Visser 't Hooft Lisesinde din dersinde, öğrencilere sınav olarak İslam düşmanlığı içeren sorular sorulması büyük tepki topladı.

Öğrencilere verilen ödevde bir gazete köşe yazısı yazmaları isteniyor ve bunun için bazı soruların cevaplarının o yazıda yer alması isteniyordu.

Sorular arasında ise; 

  • inanç özgürlüğü terör saldırısı yapan Müslümanlar içine ne anlama geliyor 
  • nasıl oluyor da İslam adına bu kadar terör saldırısı gerçekleştiriliyor 
  • insanlar nasıl oluyor da bu kadar şiddet içeren bir dine inanıyorlar
  • neden bu kadar çok Müslüman terörist var 

gibi önyargılı ve İslam'ı ve Müslümanları suçlayıcı, belirli bir görüşün propagandasını içeren tuhaf yaklaşımlar olduğu görüldü. 

Olaya tepki gösteren DENK partisi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada; "İslamofobi kötüdür ve bunu asla okullarda öğretmemeliyiz" ifadelerini kullandı.

Okul tarafından yapılan açıklamada ise; "Visser 't HooFt Lisesi, herhangi bir inanç grubunun tamamını, küçük bir grubun yaptıklarından sorumlu görmez. Okul olarak din dersinde bu sorulan soruları onaylamıyoruz. Etnik köken, inanç veya siyasi yönetimden bağımsız olarak birbirimize saygı duyuyoruz ve bu ödevin incittiği insanlar adına üzgünüz. Amaç bu değildi." denildi.

DENK Partisi lideri Farid Azarkan, okulunun açıklamasını olumlu bulduğunu ancak bu soruların nasıl o ödeve dahil olduklarının bulunmasını istediğini belirtti.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU