Maastricht'teki sosyal yardım kuruluşu Trajekt'te çalışan 44 yaşındaki görevli, gençlerin birbirleriyle kavga etmesine izin verdiği için şiddeti kışkırtmaktan, 6 Ekim tarihinde gözaltına alındı. 

Olayla ilgili yetkililerin 1Limburg gazetesine aktardığı bilgilere göre; görevli Sjef Z. gençleri filme çekmeden önce, onlara ne yapmaları gerektiğini ve rollerinin ne olduğunu açıkça dikte etti. Hatta öyle ki bazı gençlere mağdur, bazılarına istismarcı rolleri biçti ve mağdur rolündeki gençlerin kötü muamele görmesine izin verdi. Yetkililere göre bu sadece bir rol değil, gerçekten yaşanan bir vaka.

Gençlere anlatılan ise, tüm bunların, sosyal yardım kuruluşu Trajekt'in Dövüş Kulübü'nü andıran bir film çekmek istemesi. 

Gençlik merkezi çalışanı halen  gözaltında tutuluyor. En son yapılan ve üç hakimin katıldığı kurul görüşmesinde alınan karar ise görevlinin gözaltı süresinin uzatılması yönünde.

1Limburg'a göre, olaya karışan bazı gençler hakkında da bir soruşturma yürütülüyor ancak, bu bilgi henüz savcılık tarafından doğrulanmadı.
 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU