Hollanda'da geçtiğimiz günlerde Rotterdam kenti yakınlarındaki Bergschenhoek kasabasında bir ilkokulda yaşanan salgının ardından en az 30 kişide koronavirüsün İngiliz mutasyonu tespit edilmişti. Bunun üzerine GGD Rotterdam (Belediye Sağlık Hizmetleri) ve Erasmus Hastanesi, koronavirüsün mutasyon geçirmiş İngiliz varyantı ve yayılımı hakkında daha iyi bir fikir edinmek için büyük ölçekli bir araştırma yapmaya hazırlanıyor. 

Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk ve Bergschenhoek belediyelerini kapsayan Lansingerland Belediyesi'nde ikamet eden yaklaşık 63 bin kişinin bu hafta test için davetiye alacağı açıklandı.

Lansingerland Belediye Başkanı Pieter van de Stadt, belirti göstersin ya da göstermesin 2 yaşından büyük tüm sakinleri test olmaya davet etti. Herkesin sağlığı için kurallara harfiyen uyulması gerektiğini ifade eden Başkan, belediye olarak bu araştırmaya katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU