Hollanda'da Başbakan Mark Rutte'nin 15 Aralık'ta yaptığı basın toplantısında, korona önlemleri kapsamında alınan kurallar gereği berber, kuaför, güzellik ve bakım merkezleri gibi işletmeler 16 Aralık tarihinden itibaren kapatılmıştı.

Hollanda'nın Lahey kentindeki Başbakanlık Konutu Casthuis'te Başbakan Mark Rutte ve ilgili bakanlar bugün yapılan Kovid-19 toplantısında bir araya geldi. Hollanda kamu yayın kuruluşu NOS'in hükümete yakın kaynaklardan aktardığı habere göre; hükümetin 2 Mart'tan sonraki planının görüşüldüğü toplantıda, sokağa çıkma yasağının 3 hafta daha uzatılması kararı çıktı. 

Sokağa çıkma yasağını uzatan hükümet, bazı sektörleri de kademeli olarak normalleşme sürecine dahil etme kararı aldı. Buna göre hükümet, 16 Aralık'tan bu yana kapalı olan berber, kuaför, güzellik ve bakım merkezleri gibi işletmelerin randevu ve katı korona kuralları kapsamında 2 Mart'tan itibaren açılmasına yeşil ışık yaktı.

Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo De Jonge, 23 Şubat salı günü yapacakları basın toplantısında alınan yeni kararları açıklayacaklar. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU