Bağışıklık sisteminde bozukluğu olan vatandaşlar, bugünden itibaren üçüncü doz korona aşısı için çağrı alacak. Bu grubun içine örneğin; bir organ nakli geçirmiş veya bağışıklık sistemi herhangi bir nedenden çökmüş kişiler girmekte.

GGD'lerin çatı kuruluşu GHOR Nederland'a göre, şu anda yaklaşık 200 ila 400 bin arasında Hollandalı, üçüncü doz korona aşısı yaptırmak zorunda.

Yapılan açıklamaya göre; hedef grubundaki kişilere, mektupla veya e-posta yoluyla bir çağrı gönderilecek. Bu kişiler isterlerse telefonla randevu alabilecek veya ellerindeki çağrı mektubu ile randevu almadan herhangi bir aşı merkezine gidebilecekler.

Sağlık konseyi belirlenen bu grubun dışındaki vatandaşların şuanda üçüncü doz aşı yaptırmasına gerek olmadığını belirtiyor. Kurul aşıların COVID-19'a karşı önemli ölçüde daha az koruma sağladığı ve koronavirüsün zaman içinde yayılmasını yeterince engellemediği ortaya çıkarsa, halkın geri kalanının da tekrar aşılanabileceğini belirtiyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU