NRC gazetesinin kendi araştırmasına dayandırarak verdiği bir haberde bazı belediyelerin görevlendirdiği NTA (Nuance door Training en Advies) adlı şirket aracılığıyla, hukuk dışı yollar izleyerek ve izinsiz gizli yöntemleri kullanarak camilere ve İslami kuruluşlara sızdığı belirtildi.

Konu ile ilgili olarak SON Haber'e bir demeç veren DENK Partisi Milletvekili Tunahan Kuzu "Belediyelerin camileri bu şekilde araştırması hukuka aykırıdır ve Müslümanların Hollanda devletine olan güvenini zedelemektedir." dedi.

Kuzu açıklamasında şunları dile getirdi "Cami cemaatinin arasına sözde araştırmacı yerleştiren bu devlet uygulamasını durdurmak için parlamentoda gerekli adımları atacagiz. Sözkonusu belediyelerdeki bütün DENK belediye meclis üyeleri de harekete geçmiş durumda."

" Yeter artık bıraksınlar yakamızı"

SON Haber'e konuşan Türkler İçin Danışma Kurulu- IOT Başkanı Zeki Baran ise haklı isyanını dile getirerek yapılanların hukuksuz olduğunu ve Türk toplumunun haklarının çiğnendiğini dile getirdi.

Baran "Hollanda Türk toplumu Hollanda'nın asil unsurudur. Haklarını da sorumluluklarını da iyi bilir.  Ama artik yeter, kanunları hiçe sayarak toplumumuzu fişlemek çok kötü bir davranış! Hollanda Türk toplumu daha ne yapması gerekiyorki bu tür insanlara kendini kabul ettirsin? Ayrica bu tür yoneticilerin ne düşünduğü de çok önemli değil! Yeter artık bıraksınlar yakamızı" dedi.

NRC'de yer alan haberde, belediyelerin verdiği talimatla NTA şirketinin "toplum için tehlike oluşturabilecek radikal eğilimler" temelinde, İslami kuruluşlar ve camilerde görev yapan yöneticiler, imamlar ve eğitimciler hakkında bilgi toplamak için, belirlenen kuruluşlara deyim yerindeyse gizlice sızdığı belirtilmişti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU