Hollanda'da 4 Ekim tarihinden itibaren restoran, kafe ve barlar kapalı tutulurken, 14 Ekim tarihinde güncellenen yeni önlemlerin günlük vaka sayılarının düşürülmesi için yeterli olmadığı biliniyor. 

Hollanda'da temel ihtiyaçların tedarik edildiği iş yerlerinin dışında tüm iş yerlerinin kapatılması gündeme alınırken, uygulamanın en az iki veya üç hafta yürürlükte kalması düşünülüyor. 

Marketler, eczaneler, bankalar, benzin istasyonları, oto tamirhaneler gibi iş yerleri yasağın dışında kalırken, berber, kuaför, güzellik merkezleri ve masaj salonu gibi iş yerlerinin de yasağa dahil edileceği Hollanda medyasında sık sık yer almaya başladı. 

Hollanda'da sağlık sektörünün zor bir süreçten geçtiği pandemi döneminde, hem sağlık sektörünün ve çalışanlarının yükünü hafifletmek, hem de koronavirüsün yayılımını en aza indirmek için önlemlerin sertleştirileceği zaten biliniyor. Öğrenciler için yaklaşmakta olan iki haftalık Noel tatilinin bir hafta daha uzatılarak üç haftaya çıkarılması da önlemler arasında yer alabileceği düşünülüyor. 

Hollanda'da önümüzdeki Salı günü basın toplantısı yapacak olan Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo De Jonge'nın yeni önlemleri açıklaması bekleniyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU