Hollanda'da kriminal olaylar üzerine yazıları ve programlarıyla tanınan ünlü araştırmacı/gazeteci Peter R. de Vries, silahlı saldırıya uğradı. Bir şüpheli yakalandı.

Hollanda'da kriminal olaylar üzerine yaptığı araştırmaları ile tanınan gazeteci Peter R. de Vries Amsterdam'da sokak ortasında saldırıya uğradı.

Parol gazetesinde yeralan bir haberde, de Vries'in bu akşam saat 19.30 sularında, konuk olarak katılacağı RTLBoulevard programının çekimlerinin yapılacağı  stüdyoya yakın bir bölgede bulunan Lange Leidsedwarsstraat'ta saldırıya uğradığı belirtildi. De Vries'in ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı aktarıldı.

AD gazetesinde son dakikada girilen haberde ise bir şüphelinin yakalandığı belirtildi. Birçok kaynağa dayandırılarak haberde, A2 karayolu Breukelen mevkiinde bir kişinin yakalandığı kaydedildi.

Henüz resmi kaynaklardan bir açıklama gelmezken,  saldırının görgü tanıklarına göre, olay anında birkaç el ateş edildi ve gazeteci başına yakın bir bölgeden yaralandı.

Saldırı sonrası çekilen bir videoda da De Vries'in ciddi şekilde yaralandığı görülmekte.

Polis bölgede yoğun şekilde aramaların devam ettiğini, açık tenli, ince yapılı, koyu yeşil kamuflaj desenli ceket ve siyah şapkası olan bir adam arandığını, bu eşgale uygun birinin görülmesi halinde acil bir şekilde  112 polis imdat hattının aranması gerektiği ve kesinlikle kişiye yaklaşılmaması uyarısı yaptı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU