Hollanda Merkezi İstatistik Bürosu (CBS), 2020 yılının yoksulluk raporu araştırmasının öncü sonuçlarını açıkladı. Koronavirüs salgınının etkisinde kalan Hollanda'da 2020 yılında, 1 milyon  14 bin kişi  yoksul ya da yoksulluk sınırının altında yaşamaya başladı.

Aralarında Türklerinde olduğu batılı olmayan yabancılar daha yoksul yaşıyor

Yaklaşık 17.5 milyon nüfusa sahip ülkede yoksul ya da yoksulluk sınırının altında yaşayanların sayısı 1 milyonu geçerken, nüfusun yaklaşık yüzde 5.75'inin bu gruba dahil olduğu belirtildi. Gelir sıralamasında aralarında Türklerinde olduğu batılı olmayan yabancıların yüzde 19.9'u yoksul ya da yoksulluk sınırının altında  yaşarken, Hollandalılar arasında bu oran ise yüzde 3.7 olarak gerçekleşti. 

Hollanda'da çocuklu aileler için ayda 2 bin 90 Euro olarak belirlenen yoksulluk sınırı, yalnız yaşayanlar için ise bin 90 Euro olarak baz alınıyor.

Korona krizinin ülkedeki yoksulluğu ve sosyal eşitsizlikleri daha da artıracağı uyarısında bulunan uzmanlar, yaşanan karamsar tablonun 2021 yılında da devam edeceğini öngörüyorlar. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU