Hollanda'nın Amersfoort şehrinde polis ekipleri, bu sabah bir arabada yakaladığı gülme gazı (lachgas) olarak bilinen azot protoksit içeren 13 büyük tüp için  toplamda 6 bin 450 Euro ceza kestiğini açıkladı. 

Hollanda'da gülme gazı bulundurmak yasak olmamasına rağmen, sürücüye yük taşıma belgesi olmadığı için 1600 Euro, tüpleri arabada sabitlemediği için 500 Euro, tüplerin üzerinde bulunan bilgilendirme etiketlerinin doğru olmadığı için 375 Euro, tüpleri taşıdığı bölmede havalandırma ve havalandırma etiketi olmadığı içinde 750 Euro ceza kestiğini açıkladı. Sürücüye ilk etapta 3 bin 225 Euro ceza kesilirken, polisin uyarılarına rağmen tüpleri arabasına tekrar yükleyen sürücünün cezası ikiye katlanarak toplamda 6 bin 450 Euro ceza kesildiği bilgisi paylaşıldı.

Hollanda'da son yıllarda gençler arasında yaygınlaşan gülme gazı kullanımında büyük artışlar yaşanıyor. Satın alması kolay ve ucuz olduğu için yaygınlaşan gülme gazı, uzmanlara göre çok fazla kullanıldığında ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU