Yoğun katılımın olduğu açılışa Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik, HTF yönetim kurulu üyeleri ve HTF’ye bağlı teşkilat başkanları da katıldılar.

Almelo Yunus Emre Camii Din Görevlisi Fatih Çenteli’nin okumuş olduğu dua sonrası teşkilat binasının kurdelesi Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik, Almelo Türk Kültür Merkezi Başkanı Ümit Uysal ve Almelo Türk Kültür Merkezi Bengü Kadın Kolları Başkanı Güler Genç-Akpınar tarafından kesildi.

Teşkilat Başkanı Ümit Uysal ve Kadın Kolları Başkanı Güler Genç-Akpınar’ın yapmış oldukları konuşmalarda birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı. 

Almelo’da var olan Türk STK’ların yöneticilerinin de katıldığı açılış programında son konuşmacı olarak kürsüye Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik çağrıldı. 

Gedik yapmış olduğu konuşmada uzun yıllar sonrası Almelo’da tekrar teşkilata kavuşmanın güzel bir gelişme olduğunu söyledi ve konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: “Gaye her yere teşkilatın açılması değil, gaye eğitime yönelik çalışmalarla topluma hizmet verebilmektir. Almelo’da yerel yöneticiler ile diğer STK’lar ile irtibatı sıklaştırıp, yeri geldiğinde ortaklaşa faaliyetler yapabilmek olmalı.”

Almelo Türk Kültür Merkezi’nin açılış programı katılımcılara ikram ile son buldu.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın