Hollanda'da pandeminin ikinci dalgasında artan vaka sayıları, hastanelerde ciddi yoğunluğa neden olurken planlanan tedavi ve ameliyatların iptal edildiği bilgisi paylaşıldı.

Hollanda Sağlık ve Spor Bakanı Tamara Van Ark yapmış olduğu açıklamada, önümüzdeki günlerde yoğun bakım ve acil tıbbi hizmetlerin normal verilebilmesi için gerekli olan tedbirleri aldıklarını belirtti. Bakan Van Ark: "Hastaneleri ekstra önlemler konusunda destekliyorum ve herkesi karantina döneminde önlemlere uymaya çağırıyorum. Ancak o zaman sağlık hizmetlerini ihtiyacı olan herkes için erişilebilir tutabiliriz." şeklinde konuştu. 

Bakan Van Ark, bazı koronavirüs hastalarının yoğun bakımda yaşanan yoğunluk nedeniyle Almanya'ya nakline başlandığını belirtirken, toplam 1150 olan yoğun bakım yatak sayısını 1450'ye çıkarmak için çalışmalara devam edildiği bilgisini paylaştı.

Hastaneler sağlık hizmetleri üzerindeki baskı artışının yanı sıra, yüksek iş yükü ve personel arasındaki enfeksiyon yayılımı nedeniyle şimdiden devamsızlık ile mücadele ederken, tatiller nedeniyle de kadrolarını doldurmakta zorlandıkları belirtildi. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU