Hollanda'da 70 yaş ve üzerindeki kişilerin (1949-1950-1951 doğumlu olanlar) internet üzerinden DigiD şifreleriyle aşı randevusu alabileceği açıklandı. 

Hollanda Belediye Sağlık Hizmetleri (GGD)'den aşı davetiyesi almayan 70 yaş ve üzerindeki kişilerin bugünden itibaren aşı randevusu için https://www.coronavaccinatie-afspraak.nl/ sitesi üzerinden DigiD şifre uygulamasıyla randevu alabilecekleri belirtildi.

Aşı olacak grup arasında yer alan 70, 71 ve 72 yaşındaki yaklaşık yarım milyon insanı ilgilendiren uygulamanın bitmesinin ardından 70 yaş altına geçilmesinin planlandığı ifade edildi. 

Hollanda'da geçici hükümetin Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, şu an haftalık yaklaşık 500 bin kişinin aşı olduğunu belirtirken, mayıs ayının ilk haftasına kadar haftalık aşı sayısını 1 milyona çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. Bakan De Jonge, tüm aşı teslimatlarına uyulursa, herkesin 1 Temmuz'a kadar ilk aşıya sahip olması gerektiğini söyledi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU