Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü’nün (RIVM) verilerine göre, son 24 saatte tespit edilen vaka sayısı 42 bin 472’ye yükseldi. 

RIVM geçtiğimiz bir hafta içinde günlük vaka sayıları ortalamasının 34 bin 371 olduğunu açıkladı. Günlük ölüm sayıları ortalamasının ise 17 olduğu kaydedildi.

Şehirlerdeki vaka sayılarına bakıldığında Amsterdam günlük 3 bin 321 vaka sayısı ile başta geliyor. Bu şehri bin 900 vaka sayısı ile Rotterdam, bin 501 vaka sayısı ile Utrecht ve bin 413 vaka sayısı ile Den Haag takip ediyor.

Hastane doluluk oranlarında hafif artış
Ulusal Hasta Dağılımı Koordinasyon Merkezi (Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding- LCPS) verilerine göre, şuanda 317’si yoğun bakımda olmak üzere toplam 1.240 kişi hastanede Covid-19 tedavisi görmekte.

LCPS son 24 saatte 82 Covid-19 hastasının bakım servislerine 11 hastanın da yoğun bakım ünitesine yatırıldığını duyurdu.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU