Hollanda'da dil kurumu olan Van Dale tarafından yapılan oylamada, on kelimeden oluşan bir liste hazırlanmıştı. Yaklaşık 12 bin kişinin katıldığı oylamada oyların yüzde 30'unu alan 'Anderhalvemetersamenleving' kelimesi 2020 yılının kelimesi olarak seçildi. 

Dünyada yaşanan pandemi nedeniyle günümüzde sıklıkla kullanılan 1,5 metrelik sosyal mesafe tanımı, en çok kullanılan davranış biçimi olarak da ön plana çıkıyor. 

Yapılan oylamada 'Anderhalvemetersamenleving' kelimesinin ardından, oyların yüzde 11'ini alan ve sosyal medyada sürekli olarak komplo teorilerini izleyen ve yayan anlamına gelen 'Fabeltjesfuik' kelimesi ikinci oldu. Oyların yüzde 10,6'sını alan ve koronavirüs salgınına inanmayan, ciddiye almayan anlamına gelen 'viruswappie' kelimesi üçüncü  sırada yer aldı. 

Hollanda'da geçtiğimiz yılın kelimesi ise 'boomer' olarak seçilmişti. Boomer ise II. Dünya Savaşı'ndan kurtulmanın sevinci ile 1945 ile 1955 yılları arasında yaşanan bebek patlamasına işaret ediyordu. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU