Hollanda'da Başbakanı Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, dün akşam düzenlenen basın toplantısında, rakamların salgında üçüncü dalganın aşıldığının göstermesi durumunda bazı tedbirlerin 19 Mayıs'tan itibaren kaldırılacağını açıkladılar. 

Başbakan Rutte, salgının olumsuz seyretmesi durumunda hükümetin gevşeme planını durdurabileceği uyarısında bulundu. Hastanelere yatırılan ağır hasta sayısının günlük 250 civarında olduğunu kaydeden Rutte, bu rakamın yüzde 20 düşürülmesinin beklendiğini ifade etti. Bakan Jonge ise yaz tatilinin başında Hollandalıların üçte ikisinin aşılanmasını planladıklarını kaydetti.

19 Mayıs'ta spor salonları ve yüzme havuzları açılıyor

Müzeler, tiyatrolar, hayvanat bahçeleri, yüzme havuzları, spor salonları, dans okulları ve eğlence parkları mesafe ve hijyen kurallarının yanı sıra belirli kurallar çerçevesinde 19 Mayıs'tan itibaren tekrar açılıyor. 

Dış alanlarda sosyal mesafe kuralına uymak kaydıyla en fazla 30 kişilik gruplar halinde spor vb. aktiviteler yapılabilecek. 

Teraslar 06:00 - 20:00 saatleri arası açık olacak

Kafe, bar ve restorantların terasları 06:00 - 20:00 saatleri arası açık olacak, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde müşteri kabul edebilecek. 

Seyahat kısıtlamaları kaldırılıyor

Yurt dışı seyahatlerinin zorunlu olmadıkça yapılmaması tavsiyesi 15 Mayıs'tan itibaren kaldırılıyor. 15 Mayıs'tan itibaren sarı renkli kategorilerde yer alan ülkelere gidilebilecek. Sarı renkli ülkelerden Hollanda'ya dönüşte PCR testi istenmeyecek ve karantina zorunluluğu olmayacak. 

Kırmızı kategoride yer alan ülkelere gidilmesi kesinlikle tavsiye edilmeyecek. Zorunlu şekilde kırmızı renkli ülkelere gidenler dönüşte PCR testi ibraz edecek ve 10 gün karantina kuralına uyacaklar.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU