Çarşamba günü Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz hafta Avrupa Birliği Komisyonu’nun  Covid Seyahat Sertifika'ları ile ilgili sunduğu önerinin değerlendirildiği ve bu öneriyi destekleme kararı alındığı belirtildi.

Bakanlık açıklamasında “kuralları mümkün olduğunca uyumlu hale getirebilmemiz için tüm Avrupa’da bir sistem üzerinde çalışmamız önemli.” şeklinde ifade kullanıldı.

Bakanlık bu uygulamanın, AB içerisinde vatandaşların serbest dolaşımının lehine olacağını belirtti. 

Avrupa Birliği yürütme organı Avrupa Komisyonu tarafından geçtiğimiz hafta dillendirilen öneride, AB içinde geçerli olan Covid Seyahat Sertifikası’nın geçerlilik süresinde değişiklik yapılması gerektiği belirtilmişti.

Hem AB vatandaşlarını hem de AB dışından gelen vatandaşları ilgilendiren önerinin kabul edilmesi halinde, vatandaşlar ikinci doz aşı sonrası 9 ay içinde 3. doz hatırlatıcı aşı (boosterprik) yaptırmak zorunda kalacak. Aksi halde seyahat sertifikaları geçersiz olacak. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
©️SONHABER.EU