Pazar gününden itibaren, Avrupa'nın özellikle güney bölgelerinden Hollanda'ya seyahat eden ve Belçika üzerinden yurda giren yolcuların korona test sonuçları, sınır bölgelerinde kontrol edilecek. Belgesi olmayana para cezası kesilecek.

Hollanda Kraliyet Askeri Polisi, Belçika'dan Hollanda'ya giriş yapan yolcuların Pazar gününden itibaren mobil ekipler tarafından kontrol edileceğini duyurdu.

Yapılan açıklamada; sınır bölgelerindeki kontrollerde, geçerli korona belgesi bulunmayan yolculara 95 euro para cezası kesileceği duyuruldu.

Hollanda'nın Almanya ile olan sınır bölgesinde herhangi bir kontrol yapılmayacak.

Sınır kontrollerinin; riskli bölgelerin ağırlıklı olarak Avrupa'nın güneyinde yer almasından ve özellikle  Belçika, Fransa'nın bazı bölgeleri, İspanya ve Portekiz'in bazı bölgelerinin sarı kodlu ülkeler arasında yer almasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Temmuz ayı sonunda AB ülkeleri genelinde alınan ve 8 Ağustos'ta yürürlüğe girecek olan kararda, sarı kodlu seyahat tavsiyesi bulunan ülkelerden gelen ve 12 yaşından büyük olan yolcuların yanlarında korona belgesi bulunması gerekmekte.

Askeri Polis tarafından yapılacak sınır kontrollerinde; yolcuların yanında aşı karnesi, korona geçirmiş ve iyileştiğini gösteren bir belge veya negatif test sonucu olup olmadığına bakılacak. Her iki aşısını da olmuş veya koronadan kurtulmuş kişiler, bu durumlarını CoronaCheck uygulaması üzerinden beyan edebilecek.

Bu belgelere sahip olmayan yolcular ise bulundukları ülkede,  Hollanda'ya girişten azami 48 saat önce PCR testi veya azami 24 saat önce Antijen testi yaptırmaları gerekmekte.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU