Hollanda hükümetinin ilgili bakanları ile başbakan Rutte’nin katıldığı, RIVM genel müdürü Van Dissel’in de bulunduğu, dün yapılan gayri resmi korona değerlendirme toplantısından, basına sızan haberlere göre yakın zamanda tedbirlerin gevşetilme ihtimali bulunmuyor.

Başbakan Rutte yönetimindeki kabine üyeleri, rakamların tedbirlerde gevşemeye gidilmesini düşündürecek kadar iyi olmadığını düşünseler de, yılbaşı tatili çerçevesinde, evlerde ağırlanabilecek misafir sayısında bir artış kararı alınması sürpriz olmayacak.

Ancak alınacak olası bir karar için, bugün ve yarının salgın rakamlarının açıklanması sonrasında yapılacak haftalık değerlendirmenin etkili olması bekleniyor.

En son 3 hafta önce başbakan Rutte ve sağlık bakanı De Jonge’nın beraber yaptıkları korona basın toplantısında, Aralık ayı ortalarında sayıların düşmesi durumunda, tedbirlerde gevşemeye gidileceği söylenmişti. Ancak son bir haftadır, sayılar düşmek yerine tekrar yükselmeye başladı.

Ayrıca toplantıda, OMT tarafından teklif edilen, okulların yılbaşında bir hafta uzun tatil yapmaları da görüşüldü ancak henüz bir karar verilmedi. Başbakan Rutte’nin sıcak bakmadığı teklifin alınacak kararlara eklenme ihtimali hala bulunuyor.

Bütün bu gelişmeler ve alınacak kararlarla ilgili Salı günü akşam yine başbakan Rutte ve sağlık bakanı De Jonge’nın ortak bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU