Hollanda Başbakanı Mark Rutte, gazetecilere yapmış olduğu açıklama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. Rutte: "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok basit bir mesajım var. Hollanda'da her alanda ifade özgürlüğü var, bu durum politikacıların karikatürlerini de içeriyor."

Rutte, suç duyurusunun ifade özgürlüğünün kısıtlanmasına yol açabileceği için bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Rutte: "Geert Wilders'a kimsenin sınır çizmesinden korkmuyorum, o yoluna devam edecek. Ancak diğer insanların bundan dolayı şüpheleri olabilir." açıklamasını yaptı.

Irkçı Wilders’ın alçak paylaşımı

Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin (PVV) Başkanı Geert Wilders, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a yönelik sözlerinin Hollanda medyasında geniş yer bulmasının ardından, Twitter hesabı üzerinden Cumartesi akşamı terörist yazılı karikatürün yer aldığı bir paylaşımda bulunmuştu.

Irkçı lider Geert Wilders, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başında Ak Parti yazılı bir el bombasıyla tasvir edilen karikatürün üzerine terörist yazarak paylaşırken, hakaret içerikli paylaşımı nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU