Hollanda Başbakanı Mark Rutte, mecliste yaptığı açıklamada; sorumluluğun çok fazla halka bırakıldığı eleştirisini kabul ederken, tedbirlerin daha sıkı olabileceğini ve kabinenin daha iyi bilgilendirme yapması gerektiğini de itiraf etti.

Muhalefet partisi PvdA lideri Asscher, konuşmasında başbakanı “kararsız ve rahat” bulduğunu söylerken; kabinenin bir çok adımda geç kaldığına vurgu yaptı.

PVV lideri Wilders ise; ambulansların hastane kapısından yer olmadığı gerekçesiyle geri çevrildiği bir ülkede yaşadığımızı ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

SP lideri Marijnissen ise, suçun halka atılmasının doğru olmadığın, kabinenin kendine bakması gerektiğini belirtti. Marijnissen konuşmasında, kabinenin adalet bakanının kurallara uymakta gevşeklik gösterdiğini, sağlık bakanının testler ve kontak araştırmalarını düzenleyemediğini, ayrıca başbakanın sürekli halkı suçlayarak, tavsiyelere uyulmadığından şikayet etmesini eleştirdi.

GL lideri Jesse Klaver ise, artık gidişatın düzeleceğine dair güveni kalmadığını ve kabineye test yönetimi için bir bakan atanmasını istedi. Ancak başbakan Rutte, buna gerek olmadığını ve test kapasitesinin rayına girmek üzere olduğunu söyledi.

Diğer parti liderleri de konuşmalarında, hükümetin bazı konularda geç kaldığını ve yeterli kararlılık ve netlikle tedbir almadığını söylediler. Alınan tedbirlerin de zamanlamasının yanlış düzenlendiğine işaret ettiler.

Kabine adına Hollanda başbakanı Rutte ise, her şeyin daha iyi olacağını vadederek, daha sık mecliste bu konuların konuşulacağını ve gelişmelere göre daha hızlı adımlar atılacağını söyledi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU