Hollanda'da bir grup bilim adamı tarafından oluşturulan ve salgın için tavsiye kararları sunan Red Team acilen tam bir karantina  uygulanmasını isterken, eczane ve marketler dışındaki tüm iş yerlerinin 2 hafta süreyle kapatılmasını, okulların da 2 hafta tatil edilmesinin salgını durduracak yegane adım olduğunu düşünüyor.

Başbakan Mark Rutte, Red Team'in istemiş olduğu genel karantinanın sosyal ve ekonomik sonuçları olacağını belirtirken, kesin karar vermek için 14 Ekim’de açıkladıkları ilave ek tedbirlerin sonuçlarını görmek istediklerini ve bunun için de gelecek haftayı bekleyeceklerini ifade etti.   

Gelecek hafta içerisinde salgının boyutunda bir gerileme olmadığı takdirde tüm seçeneklerin masada olduğunu belirten Başbakan, seçenekler arasında ülkenin karantina altına alınabilme ihtimalinin de bulunduğunu açıkladı.  

Başbakan Rutte, gelecek hafta alınacak ilave tedbirler konusunda ise, herhangi bir spekülasyon yapılmaması için, okulların kapatılması ya da geceleri sokağa çıkma yasağı konularında bir açıklama yapmayacağını söyledi. 

Ayrıca yoğun bakım ünitelerinin dolmasının ardından Hollandalı korona hastalarının  Almanya'ya naklini kabul ettiği için Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet'e teşekkürlerini iletti.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU