Hollanda'da dört partiden oluşan koalisyon hükümetinin istifa kararı almasının ardından, Başbakan Mark Rutte Binnenhof'daki ofisinden ayrıldı. Kral Willem Alexander'ın yan avluda bulunan Huis ten Bosch sarayına istifasını sunmaya giden Başbakan Rutte, Başbakanlık Ofisi'nden bisikletine binerek ayrıldı. 

Kral Alexander'ın yan avluda bulunan sarayına giderken polisler ve basın mensuplarının eşlik ettiği Başbakan Rutte, çıkışta protesto gösterileri ile karşılaştı. Protestocuların arasından bisikleti ile geçen Başbakan Rutte, açıklama yapmaktan kaçındı.

Lahey'e yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Kral Willem Alexander'ın istifa başvurusunu kabul edeceği belirtilirken, Mart ayında yapılacak seçimlere kadar "Krallığın çıkarları için gerekli olanı" yani görevlerinin başında kalmalarını Başbakan Rutte'den isteyeceği ifade edildi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU