Başbakan Mark Rutte saat 19:00'da başlayan basın toplantısının başında, hastanelerdeki R sayısının ve doluluğun şu anda korona önlemlerinin gevşetilmesine izin vermediğini söyledi.

Başbakan Rutte, "Yüksek vakalar nedeniyle, bir saat ertelediğimiz sokağa çıkma yasağı dışında hiçbir önlem gevşetilmedi." açıklamasını yaptı. Mevcut önlemlerin ise 20 Nisan tarihine kadar uzatıldığı belirtildi.

Sokağa çıkma yasağı saat 22:00'de başlayacak

Başbakan Mark Rutte, korona önlemleri kapsamında 23 Ocak'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağının 20 Nisan'a kadar uzatıldığını açıkladı. 

Başbakan Rutte, yaz saati uygulamasının başlayacağı gerekçesiyle 31 Mart Çarşamba gününden itibaren sokağa çıkma yasağı saatinin 22:00 olarak değiştirileceğini açıkladı. 

Girişimcilere daha fazla destek gelecek

Başbakan Rutte, girişimcilere ve işletmelere daha fazla destek vereceklerini belirterek, "Bugün birçok hayal kırıklığıyla baş etmek zorunda olan girişimcilere ve çalışanlarına birkaç şey söylemek istiyorum. Yardım paketlerine devam edeceğiz." açıklamasını yaptı. 

Başbakan Rutte, şirketlerin ve işletmelerin içinde bulunduğu kriz ortamından çıkmaları için "iyi bir başlangıç ​​yapmalarına" yardımcı olacak bir plan üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Olumsuz seyahat tavsiyesi uzatıldı

Hollanda hükümet daha önce, yurt dışına seyahat etmenin koronavirüsün yayılmasına neden olacağı gerekçesiyle, "Kesinlikle gerekli olmadıkça seyahat etmeyin" uyarısında bulunmuştu. 

Hollanda'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında alınan, olumsuz seyahat tavsiyesinin mayıs ayı ortasına kadar yürürlükte kalacağı açıklandı. Başbakan Rutte, mümkün olan en kısa sürede yaklaşmakta olan yaz tatili için seyahat tavsiyesini vermeye çalışacaklarını belirtti.

Yüksek öğretimde haftada bir gün eğitime geçilecek

Sağlık Bakanı Hugo De Jonge, Aralık ortasından bu yana sadece çevrimiçi ders alan yüksek öğrenim ve üniversite öğrencilerinin, 26 Nisan'dan itibaren haftada bir gün yüzyüze eğitim almalarının mümkün olacağını söyledi. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU