Başbakan Mark Rutte, saat 19:00'da başlayan basın toplantısının başında, "28 Nisan'da cesaret ederek ilk tedbirli adımları atıyoruz." açıklamasını yaptı. 

Sokağa çıkma yasağı 28 Nisan'da kaldırılıyor

Başbakan Mark Rutte, 23 Ocak'tan bu yana koronavirüs ile mücadele önlemleri kapsamında 22:00 - 04:30 saatleri arasında uygulanan sokağa çıkma yasağının 28 Nisan Çarşamba gününden itibaren kaldırılacağını açıkladı.

Mağazalar ve dükkanlar randevusuz açılıyor

Mağazalar ve dükkanların önceden randevu almaya gerek kalmadan 28 Nisan'dan itibaren sosyal mesafe ve maske kuralları çerçevesinde müşterilerine hizmet vereceği açıklandı. 

Temel ihtiyaç satmayan tüm mağazalar en geç saat 20.00'da kapanacak. Ayrıca halk pazarlarında giyim ve kozmetik gibi gıda dışındaki ürünlerin de satılabileceği açıklandı. 

Teraslar belirli şartlar altında açılıyor

Başbakan Rutte, bar, kafe, restorant ve lokanta gibi işletmelerde terasların 28 Nisan Çarşamba gününden itibaren tekrar açılacağını açıkladı.

Rutte, terasların 12:00 ila 18:00 saatleri arasında hizmet vereceğini belirtti. Terasta bulunan masalar arasında 1,5 metre mesafe bulunması gerektiğine dikkat çeken Başbakan Rutte,  masalarda şeffaf paneller olduğu takdirde  masaların mesafelerinin kısa olabileceğini bildirdi.

Aynı evde yaşamayan ailelerin haricinde terastaki bir masaya 2'den fazla kişinin oturamayacağı belirtildi. Terasların büyüklüğüne göre en fazla 50 kişiye yer verileceği bildirildi.

Başbakan Rutte: "Risk almadan rahatlayamazsınız." 

Başbakan Rutte, geçici hükümetin Hollanda'nın salgından risk almadan çıkamayacağı düşüncesiyle hareket ettiğini belirterek, . "Risksiz yapılamaz, ancak riskler gerekçelendirilmelidir." dedi.

Başbakan Rutte, dikkatli bir şekilde kısıtlamaları gevşetme kararı aldıklarını belirtirken, aldıkları kararın riskli olduğuna değinerek "Risk almadan rahatlayamazsınız." dedi.

28 Nisan'dan itibaren alınan diğer kararlar

  • Ev ziyaretlerinde kişi sayısı 1 kişiden 2 ziyaretçiye çıkarılıyor.
  • Cenaze törenlerine katılım sayısı 50 kişiden 100 kişiye çıkarılıyor.
  • Ehliyet için teori sınavları yeniden başlıyor.
  • Yüksekokul ve üniversiteler 26 Nisan'dan itibaren haftada bir gün yüzyüze eğitime başlıyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU