Yapılan kabine sonrasında bir basın açıklaması düzenleyen Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, vakaların hızlı artışını engellemek için yeni tedbirlerin alındığını açıkladı.

Yeni tedbirlere göre clubler ve diskoteklerin kapıları tamamen kapatılırken, Restoran kafe ve bar alanları kapılarını gece yarısından sabah saat  06.00'a kadar kapalı tutacak.

Basın toplantısında açıklanan ve 10 Temmuz 2021 Cumartesi günü saat 06.00'dan, 13 Ağustos 2021 cuma gününe kadar geçerli olacak yeni tedbirler şu şekilde sıralanıyor:

Restoran kafe ve bar, gece klübü, diskolar

Restoran ve cafe gibi yemek sektöründeki alanlarda oturma yerlerinin arası 1,5 metre olacak

Tüm Restoran kafe ve bar alanları gece 24.00 ila  sabah 06.00 arasında kapalı olacak.

Canlı performanslar ve yüksek sesli müzik gibi eğlenceler yapılamayacak.

Diskolar ve gece kulüpleri yeniden kapılarını kapatacak.

Yemek sektörü için uygulanan, korona giriş bileti sistemi 13 Ağustos'a kadar kaldırılacak.

Etkinlikler, spor müsabakaları, mağazalar, müzeler Etkinlikler, kültürel mekanlar ve profesyonel spor müsabakaları ile spor ve gençlik etkinliklerine ayrıca sinema ve kongre salonlarına herkesin birbirinden 1,5 metre mesafede durma ve oturarak seyredecek şekilde konumlandırılması  şartıyla izin verilecek.

Bahsi geçen mekanlarda katılımcıların, aşı kartı, negatif test sonucu elinde olması halinde bir buçuk metre kuralı uygulanmayabilecek. Bu şekilde mekanın kapasitesinin üçte ikisi kullanılabilecek

Etkinlikler en fazla 24 saat süreyle yapılabilecek.

Mağazalar, müzeler veya fuarlar gibi vatandaşların çok olduğu yerler için bir değişiklik yapılmadı.

Her 5 m2'ye 1 ziyaretçi olacak şekilde kişilere izin verilecek.

Aile veya arkadaşlarla toplanma

Tanıdıklar, arkadaşlar veya aile içinde düzenlenen eğlence ve partilere katılım sayısının az tutulması tavsiyesinde bulunan hükümet, her şekilde temel korunma tedbirlerine uyulması, 1,5 metre mesafe ve temizlik şartlarının yerine getirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU