Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge her pazartesi günü yapılan korona istişaresinden sonra bugün farklı bir yol izledi. Normalde gazetecilere bakanlık binası dışında açıklama yapan Rutte ve De Jonge bugün, durumun acilliğini vurgulamak için bakanlık binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Açıklamanın genelinde vurgulanan nokta, halkın mevcut kurallara mutlaka uyması gerektiği üzerinde yoğunlaştı. “Şu an için yeni bir korona önlemi yok ancak önümüzdeki günler ve haftalar çok önemli olacak” şeklinde açıklama yapan Rutte ve De Jonge, özellikle yürürlükteki (temel) kurallara daha sıkı bir şekilde uyulması gerektiğini dile getirdi. 

Önümüzdeki günlerde halkın bu kurallara ne kadar riayet ettiğine bakılacağını belirten Rutte, bu değişiklik gerçekleşmezse, kabinenin 3 Aralık'tan önce yeni korona tedbirlerine karar vermek zorunda kalacağına vurgu yaptı.

Sağlık Bakanı De Jonge, hastane ve yoğun bakım ünitelerine kabul edilen hasta sayısının arttığını ve bunu "endişe verici" olarak gördüklerini belirtirken, şuanda “tam kapanma” kararı vermenin, sert bir müdahale olacağını dile getirdi. De Jonge sokağa çıkma yasağının çok fazla ekonomik ve psikolojik zarara yol açtığına da dikkat çekti. 

Bakan de Jonge ayrıca, özellikle son günlerde sağlık alanında dillendirilmeye başlanan ve “siyah kod” olarak adlandırılan; sağlık personeline hastaların önceliğine göre hastaneye alınıp alınmamasına karar verme yetkisi sunan uygulamaya şuanda gerek olmadığını belirtti. De Jonge "Bundan hala çok uzağız. Ancak hastanelerdeki durumu yakından izliyoruz." dedi.

Kabine, ilave tedbirlerin gerekli olup olmadığını 3 Aralıkta yeniden gözden geçirmeyi planlıyor. 13 Kasım'dan bu yana yürürlükte olan tedbirlerin yeterli etki yapıp yapmayacağı ancak bu hafta sonunda görülecek ancak Rutte, şimdiden herkesi bir buçuk metre mesafe, şikayet halinde test yaptırma, evde çalışma ve eve 4 kişiye kadar ziyaretçi kabul etme gibi temel önlemlere bağlı kalmaya çağırdı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU