Bugün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından haftalık basın toplantısı veren Başbakan Rutte, önümüzdeki hafta Salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için, Ankara’ya gideceğini duyurdu.

Erdoğan ile daha önce birkaç kez telefonda görüştüğünü belirten Rutte, açıklamasında, "Kişisel ilişkiler her zaman iyi kalmıştır." ifadesini kullandı.

“Türkiye doğu kanadının savunması için çok önemli” yorumunu yapan Rutte, aynı zamanda NATO ülkelerinin birbirleriyle yoğun görüşmeye devam etmesinin önemine de vurgu yaptı. 

Almanya’nın, Türkiye ile yakın teması olan az sayıdaki Avrupa ülkesinden biri olduğunu belirten Rutte, bunun daha fazla ülke tarafından yapılması gerektiğine inandığını söyledi.

Başbakana göre, bu ziyaretin NATO toplantısı öncesinde yapılması oldukça uygun bir zamanlama. Ayrıca Erdoğan şu anda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile temas halinde olan birkaç liderden biri.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın