Hollanda Başbakanı Mark Rutte, korona aşısını halka direkt olarak mecburi etmekten yana olmadıklarını ancak aşı olmayanlara bazı yasakların olabileceğini söyledi.

Mecliste yapılan görüşmeler sırasında konu hakkında konuşan Başbakan Rutte; "aşıyı zorunlu yapmak yerine, aşı olmayanların devlet kurumlarına veya konser salonu gibi toplumsal alanlara girişlerini yasaklayarak insanların aşı yaptırmalarının dolaylı olarak desteklenmesi" görüşünde olduklarını söyledi.

Bu bakış açılarının tıbbi olarak ve etik bakımından da uygun olduğunu düşündüklerini belirten Rutte, konu hakkında görüşmelerin devam ettiğini ve nihai karar verildiğinde açıklanacağını da ekledi.

Hükümetin aşıyı zorunlu kılmak ya da dolaylı teşvik arasında nasıl bir tercih yapacağı ve hukuki altyapısı hakkında, en geç bu yıl sonuna kadar bir netlik ortaya konulması ve uygulamaya geçilmesi gerekiyor. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU