Hollanda'da korona önlemleri kapsamında alınan sokağa çıkma yasağına karşı yapılan protestolar, bazı şehirlerde şiddet ve yağma olaylarına dönüşmeye başladı. Dükkanların ve mağazaların camlarını kıran protestocular, birçok iş yerini yağmaladılar. Bazı şehirlerde arabalar, bisikletler ve motorlar ateşe verilirken, bazı şehirlerde kaldırım taşları, trafik levhaları ve trafik lambaları yerlerinden söküldü.

Hollanda Adalet ve Güvenlik Bakanı Ferdinand Grapperhaus yağma ve şiddet eylemlerine dönüşen protestolarda gözaltına alınan kişilerin 95 Euro olan sokağa çıkma cezası ile kurtulamayacaklarını açıkladı. Bakan Grapperhaus, "Bu insanlar tamamen farklı bir kategoriye, yani ceza hukukuna giriyorlar. Koşulsuz hapis cezası alabilirler. Bunun korona ile hiçbir ilgisi yok, yapılanlar suçtur." şeklinde konuştu.

Hükümetin güçsüz olmadığını ve güvenlik güçlerinin görevinin başında olduğunu belirten Bakan Grapperhaus, bunun gözaltına alınan kişi sayısından belli olduğunu ifade etti. Bakan Grapperhaus, "Görünüşe göre küçük gruplar isyan başlatmanın gerekli olduğunu düşünüyor.  Ama bu korona politikası yüzünden değil, çünkü bunun için bir dükkana baskın yapmanıza, yağma yapmanıza gerek yok. İnsanların yüzde doksanı alınan önlemlere uyuyor." dedi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU