NRC gazetesinin, geçen hafta yapılan 2022 bütçe açıklamalarına dayandırarak verdiği haberde; kabinenin önümüzdeki yıl halkın tamamının iki kez aşılanma olasılığı senaryosu üzerinde çalıştığı ve bunun için bütçede 134 milyon euroluk bir rezerv oluşturduğu belirtildi.

Haberde bütçede ayrılan bu miktarın "maksimum senaryo (tüm nüfusu iki kez yeniden aşılama)" şeklinde açıklandığı kaydedildi. Bu cümleye atıfta bulunun NRC, daha önce Sağlık Bakanlığı'nın hiç bir şekilde, 2022'de tüm nüfusun üçüncü ve muhtemelen dördüncü doz korona aşısı yaptırması için hazırlık içinde bulunduğunu söylemediğine de vurgu yaptı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan bakanlık sözcüsü; 134 milyon euronun "2022'de yürütülecek aşı uygulama kampanyası" için ayrılan bir bütçe olduğunu ve bunun GGD gibi aşı uygulayan kurumlara ödenmesi için ayrılması planlanan, tahmini bir rakam olduğunu belirtti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU