Hollanda Kamu yayın Ajansı NOS'te yayınlanan haberde hükümete yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, geçici hükümetin yarın bu konu hakkında kesin kararını açıklayacağı belirtildi. 

Hollanda, Türkiye'ye yüksek riskli ülkeler kategorisinde yer verirken, 15 Mayıs'tan itibaren Türkiye'den gelen vatandaşların da mecburi karantinaya gireceği belirtildi. 

Riskli ülkelerden gelenler ikametgahını beyan eden bir form dolduracak 

Hollanda'da uygulanması planlanan karantinanın  riskli ve yüksek riskli ülkelerden gelen herkes için geçerli olacağı belirtildi. 

Hollanda'ya yüksek veya ultra yüksek riskli bölgelerden  gelen herkes, 10 gün karantina süresini geçireceği ikametgahını beyan eden bir karantina formu dolduracak. Hollanda'da başka ülkelerde olduğu gibi 'karantina otelleri' olmayacak.

Karantina 10 gün sürecek

Hollanda'da uygulanması planlanan karantinanın 10 gün süreceği belirtilirken, 5'inci günde yapılacak bir koronavirüs  testinin  negatif çıkması durumunda karantinanın biteceği belirtildi. 

Karantina mecburiyeti turuncu ve kırmızı kodlu yani riskli ve yüksek riskli ülkelerden gelen her yolcu için geçerli olacak.

Sınırlarda ve havalimanlarında karantina kurallarını ihlal edenlere para cezası uygulanacak

Havalimanlarında ve sınırlarda karantina kurallarını ihlal edenlere ve ikametgahında bulunmayanlara ya da karantina formunu ibraz edemeyenlere para cezası verileceği belirtildi. 

Kara yolu sınırlarında rastgele kontrollerin yapılacağı ifade edilirken, kuralları ihlal edenlere muhtemelen 95 Euro ceza kesileceği açıklandı. Ayrıca kişilerin negatif PCR test gösterme mecburiyetleri bulunuyor. 

İkametgahlara rastgele kontroller yapılabilir

Sağlık Bakanlığı'na bağlı ekiplerin, Hollanda'ya riskli ve yüksek riskli ülkelerden gelen kişilerin ikametgahlarına rastgele kontroller yapacağını ve kişilerin bildirdikleri adreste olup olmadığını kontrol edebilecekleri belirtildi. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU