De Telegraaf gazetesi R. De Vries davasının sanığı, 35 yaşındaki Kamil E. ile birlikte gözaltına alınan Delano G.'nin akrabalarıyla yaptığı görüşmelere dayandırarak verdiği haberinde, G.'nin De Vries'i öldürmesi halinde 150 bin euro alacağını yazdı.

Geçtiğimiz hafta salı günü, Amsterdam'da saldırıya uğrayan ünlü gazeteci, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Polis olay sonrasında muhtemel tetikçi olarak gördüğü 21 yaşındaki Delano G.'yi ve 35 yaşındaki Kamil E.'yi gözaltına almıştı.

De Telegraaf gazetesinde yer alan haberde, G.'nin akrabalarının hikayelerini anlatmak için gazeteye başvurduğu, ailenin G.'dek utanç duyduğu ve olaya karışanlara, polise başvurmaları için çağrı yaptığı belirtildi.

Gazeteye açıklama yapan ve adlarının duyulmasını istemeyen aile fertleri  "Durmasını istiyoruz. Bu, De Vries gibi masum insanların hayatını etkiliyor ve kendi ailemizi de mahvediyor. Cinayet emrini bilen herkes polise başvursun. Çok ileri gidiyorlar." şeklinde konuştu.

Röportajda; G.'nin dans etmeyi ve rap yapmayı sevdiği ama aynı zamanda statü ve ilgi konusunda "çok hassas" olduğu belirtilirken, Nieuwegein, Vianen ve Tiel'den yanlış gençlerle çok fazla teması bulunduğu da aktarıldı. Röportajı verenlere göre G.'nin  içinde olduğu bu gruplar, büyük makro gangster çeteleri için bir nevi üreme merkezi gibi çalışıyor.

Geçen hafta yine aynı gazetede yer alan bir haberde, G.'nin 2015 yılında Nieuwegein'de bulunan büyük bir cephanelik ve suikast planlarının ortaya çıkması sonrası yakalanan Jaoud 'Joey' W.'nin kuzeni olduğu belirtilmişti. W. mahkemede 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve halen tutuklu bulunuyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU