Hollanda'da bugün itibariyle toplam 883 bin 135 vaka sayısı tespit edilirken, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 12 bin 563'e yükseldi. 

Başbakan Rutte: Karantina 9 Şubat'a kadar uzatıldı

Başbakan Mark Rutte basın toplantısının başında yaptığı açıklamada, daha önce 19 Ocak'ta bitmesi kararlaştırılan karantinanın 9 Şubat Salı gününe kadar üç hafta uzatıldığını açıkladı.

Başbakan Rutte: Eğitimde sosyal  mesafeyi koruyun. İlkokullar 25 Ocak'ta açılacak

Başbakan Rutte orta öğretimdeki sosyal mesafe kuralının OMT'nin tavsiyesi üzerine dikkatle uygulanmasını isterken, koronavirüsün İngiliz mutasyonunun çocuklar üzerindeki etkisi sınırlıysa ilkokulların ve kreşlerin 25 Ocak'ta yeniden açılabileceğini açıkladı.

OMT'den sokağa çıkma yasakları konusunda acil tavsiye isteniyor

Başbakan Rutte, Hollanda'nın Bilim Kurulu olan Salgın Yönetim Ekibi (OMT)'den sokağa çıkma yasağı gibi olası ağırlaştırıcı önlemlerin "yararlılığını ve gerekliliğini" araştırmasını ve tavsiye vermesini istediklerini belirtti.

Mart ayına kadar Hollanda'da kalın

Başbakan Rutte, Mart ayına kadar Hollanda'da kalın mesajı verdi. Daha önce açıklanan yurtdışına kesinlikle seyahat etmeyin tavsiyesinin devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

Aşı çalışmaları hızla devam ediyor

Başbakan Rutte, sağlık çalışanlarının aşılama işleminin başladığını ifade ederek, ilerleyen günlerde yaşlılar ve kronik hastaların daha sonra ise normal vatandaşların aşı için davetiye alacağını açıkladı. Aşı vurulmasının mecburi olmadığı vurgulanırken, herkesin kişisel tercihine bırakılacağı belirtildi.

Kapalı iş yerlerine ek destekler gelecek

Başbakan Rutte, kapalı olan ve maddi zarar gören iş yeri sahiplerinin gelişmiş ekonomik paket başvurusunda bulunabileceğini belirtirken, yürürlükte olan destek paketlerine ek desteklerin yapılacağını açıkladı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU