Hollanda'nın Twente  bölgesi güvenlik konseyi başkanı ve aynı zamanda Almelo Belediye Başkanı olan Arjen Gerritsen, Hollanda'nın ilk korona  dalgasında olduğu gibi tamamen kapatılmasını istediklerini açıkladı.

Hollanda Adalet ve Güvenlik Bakanı Ferdinand Grapperhaus, tam bir tecrit için henüz çok erken olduğunu ve  alınan tedbirlerin etkilerini incelemeye devam ettiklerini açıkladı.

Twente bölgesinden gelen ülkenin tamamen karantina alınması talebi üzerine açıklama yapan Bakan Grapperhaus: ''Geçen hafta  katı önlemler paketini açıkladık ve bunun iyi bir analizini yapmamız gerekiyor. Twente'deki rakamları da görüyorum ve endişelerini anlıyorum. Ancak alınan önlemlerin sonucunu beklemeli ve görmeliyiz." şeklinde konuştu.

Bir grup bilim insanı tarafından oluşturulan Red Team, korona kriziyle nasıl mücadele edileceğine dair hükümete tavsiyelerde bulunurken, Hollanda'da sıkı ve kısa süreli bir karantina uygulamasının hayata geçmesini istiyor.  Red Team, kabineye verdiği bir tavsiyede, tekrarlayan ikinci dalgayı önlemek için virüse daha sıkı bir karantina gerektiğini belirtiyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU