Azerbaycan, Ermenistan'ın on yıllardır uluslararası hukuka aykırı biçimde haksız yere işgal ettiği Karabağ topraklarını özgürlüğüne kavuşturmuş ve dünya çapında büyük yankı uyandırmıştı.

Hollanda Temsilciler Meclisi'nde ise Azerbaycan'ın  başarısı tepkilere yol açarken, Denk Partisi hariç bütün partiler Azerbaycan'ı kınamıştı. Temsilciler Meclis'inde yaşanan tartışmaların ardından Azerbaycan'a bazı partiler tarafından yaptırım uygulanması talep edilirken, sözde Ermeni soykırımı ise yine DENK partisi hariç diğer bütün partiler tarafından gündeme alınarak, onaylanmıştı. 

Azerbaycan, yaşanan gelişmelerin ardından Karabağ'daki haklı mücadeleye destek veren ve Hollanda Parlamentosu'nda uluslarası hukuku tek başına savunan Denk Partisi Milletvekili Tunahan Kuzu'ya teşekkür plaketi sundu. 

Azerbaycan Lahey Büyükelçisi Fikrat Akhundov, Azerbaycan'ın uluslararası haklı hukuk mücadelesine verdiği destek ve gerçekleri korkmadan Temsilciler Meclisi'nde dile getirdiği için Tunahan Kuzu'ya teşekkürlerini iletti.

Denk Partisi Milletvekili Kuzu, Azerbaycan hükümeti tarafından verilen teşekkür plaketinin kendisini onurlandırdığını dile getirerek, teşekkürlerini iletti. Kuzu yapmış olduğu açıklamada, "Denk Partisi olarak, uluslararası hukukun gerçekleşmesi için her zaman hakkı savunduk ve mücadele verdik. Bu mücadelemizi seçmenlerimizin teveccühüyle 17 mart genel seçimlerinin ardından da devam ettireceğiz." şeklinde konuştu. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın 

©️SONHABER.EU