Kuzey Hollanda Milli Görüş Federasyonu, geçtiğimiz günlerde Amsterdam Ayasofya Camisi'nde (Westermoskee) meydana gelen çirkin saldırının ardından ziyarette bulunan Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli ve Amsterdam Başkonsolusu Engin Arıkan'a iade-i ziyarette bulundular. 

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede, Kuzey Hollanda Milli Görüş Bölge Başkanı Mustafa Hamurcu Ayasofya Camisi'ne yapılan çirkin saldırıyı haber alır almaz ziyarette bulunan Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli'ye memnuniyetini ve teşekkürlerini iletti.

Büyükelçilik konutunda gerçekleşen görüşmede çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Hamurcu, Büyükelçi Dişli'ye göstermiş olduğu hassasiyet ve ilgiden dolayı teşekkürlerini iletti. Büyükelçi Şaban Dişli, STK'ların toplumla içiçe yaşamalarının ve resmi kurumlarla irtibat halinde olmalarının çok önemli olduğuna vurgu yaparak, Ayasofya Camisi'ne yapılan menfur saldırıyı kınadığını ve suçluların bir an önce adalet karşısında hesap vermelerini istediğini belirtti.

Fedasyon yönetimi daha sonra Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan'ı makamında ziyaret ederken, çalışmalar ve olayla ilgili son durum hakkında bilgi verdiler. Başkonsolos Arıkan'a saldırıya olan hassasiyeti ve ziyareti nedeniyle teşekkürlerini ileten Başkan Hamurcu, çirkin saldırının takipçisi olacaklarını ve adaletin yerini bulmasını istediklerini belirttiler. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU