Her iki aşısını olmamış veya korona geçirmiş fakat iyileştiğine dair belgesi bulunmayan ve 'sarı' kodlu bir AB ülkesinden Hollanda'ya dönen kişilere, PCR testi zorunluluğu getirildi. Bu kurala uymayanlara para cezası kesilecek.

Pazartesi günü yapılan kabine toplantısından korona tedbirlerine yönelik yeni değişiklikler çıktı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, AB ülkelerinin kod renklerinin salı gününden itibaren 'sarı' ve 'yeşil' renklere değiştirileceği belirtildi.

Yeni kararlara göre; 8 Ağustos'tan geçerli olmak üzere, 12 yaş ve üstü her iki aşısını olmamış veya korona geçirmiş fakat iyileştiğine dair belgesi bulunmayan ve 'sarı' kodlu bir AB ülkesinden Hollanda'ya dönüş yapacak kişiler, uçağa binmeden önce Antijen veya PCR testi yaptırmak zorunda.

Tatilcilerin seyahat öncesinde, Hollanda'ya hareket etmeden en fazla 48 saat önce yapılmış bir PCR testi veya en fazla 24 saat önce yapılmış bir antijen testi sonucunu, havayolu şirketi yetkililerine göstermesi gerekmekte.

Hollanda'ya karayolu ile dönecekler için de sınır kontrollerinde negatif test sonuçlarına bakılacak. Normal şartlarda Hollanda içinde karantina zorunluluğunu kontrol eden ekipler, sınır bölgelerine kaydırılacak.

Tam olarak aşılanmış veya koronavirüsten iyileşmiş yolcuların da son durumlarını CoronaCheck uygulaması aracılığıyla beyan etmeleri gerekecek.

İstenilen belgeleri (PCR test sonucu, Antijen test sonucu veya CoronaCheck uygulama sonucu) beyan edemeyen yolculara, 95 euro para cezası kesilecek.

Kabinenin tavsiyesi: Dönüşte test yaptırın

Kabine açıklamasında ayrıca, tam olarak aşılanmamış veya korona iyileşme sertifikasına sahip olmayan tatilciler için test yaptırmaları uyarısında bulunuldu.

Bu uyarıya göre; Hollanda'ya dönüş yapan kişi, dönüş tarihinden 1 gün sonra ve 5 gün sonra olmak üzere, iki sefer test yaptırması gerekmekte. Testler GGD aracılığıyla yaptırılabileceği gibi kişinin satın alacağı tek kullanımlık test kitleri aracılığıyla da yapılabilecek.

Kabine salı gününden itibaren tüm AB ülkelerinin 'sarı' veya 'yeşil' koda geçirildiğini, ancak o ülkede  tehlikeli bir virüs mutantı ortaya çıktığında tekrar turuncuya dönebileceğine de karar verdi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU