De Volkskrant gazetesinde yeralan bir haberde, sağlık hizmetleri için satın alınan 32,8 milyon maskenin artık bu sektörde kullanılamayacağı belirtildi. Gazete, maskelerin maliyetinin 70 milyon euro civarında olduğunu yazdı.

Avrupa maske mevzuatında yapılan değişiklik nedeniyle, Çin KN95 maskeleri artık hastanelerde kullanılamıyor. Bu değişikliği Hollanda'da da uygulamak zorunda olan Sağlık Bakanlığı, sağlık hizmetleri için satın alınan 32,8 milyon maskenin artık kullanılamaz olduğunu belirtti.

Gazeteye bir açıklama yapan Sağlık Bakanlığı sözcüsü,  maskelerin büyük bir bölümünün Sywert van Lienden adlı şirket tarafından temin edildiğini, resmi stok rakamlarından çıkarılmak zorunda kalınan 32,8 milyon maskenin henüz imha edilmediğini söyledi.

Hükümetin malzeme satın alma organizasyonu olan Ülkesel Yardım Malzemeleri Konsorsiyumu, maskelerin sağlık sektörü dışında başka bir alanda  kullanılıp kullanılmayacağını araştıracak.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU