Avrupa Birliği (AB) içindezorunlu aşı uygulaması ilk olarak Avusturya’da yürürlüğe girdi, Almanya ise bu seçeneği henüz  tartışıyor.  

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen yaptığı bir açıklamada, AB ülkelerinin aşıları zorunlu kılmayı tartışmaya açmasının vaktinin geldiğini söyledi. Hollanda Meclisi ise bunu bir seçenek olarak görmüyor.

Çarşamba günü Temsilciler Meclisi’nde yapılan korona başlıklı toplantıda söz alan D66 Milletvekili Paternotte “Bir krizde hiçbir şeyi ekarte etmemelisiniz. Ancak bu öneri taraftarı değilim, çünkü insanları ikna etmenin çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.” dedi.

PVV Milletvekili Agema ise zorunlu aşının düşünülemeyecek bir şey olduğunu belirtirken, “Kendi fiziksel bütünlüğünüzden siz sorumlusunuz.” dedi.

Denk Partisi Milletvekili Tunahan Kuzu bu zorunluluk fikrinin güvensizliği artıracağına dikkat çekerken,  ChristenUnie Miletvekili Bikker kabinenin şuana kadar böyle bir öneriyle gelmediğini ve şuanda bunun tartışılmasının gereksiz karışıklığa neden olacağını belirtti.


AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen: Zorunlu aşıyı düşünme vakti geldi

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen yaptığı bir açıklamada, AB ülkelerinin aşıları zorunlu kılmayı tartışmaya açmasının vaktinin geldiğini söyledi.

Omicron varyantının ortaya çıkmasıyla birlikte önlemlerin gerekli olduğunu belirten Von der Leyen,"Bir yanda virüs ve varyantları, diğer yanda aşılarımız ve hatırlatma dozlarımız var ve ben ikincisinin kazanmasını istiyorum" dedi.

“Büyük çoğunluk aşılanabilir" diyen Komisyon Başkanı "Bu nedenle, Avrupa Birliği'nde aşıyı nasıl teşvik edebileceğimizi tartışmanın ve potansiyel olarak zorunlu aşılamayı düşünmenin anlaşılır ve uygun olduğunu düşünüyorum. Tartışmamız gerekiyor, ortak bir yaklaşım gerekiyor ama bir tartışma başlatılmalı" şeklinde konuştu.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
©️SONHABER.EU