Süpermarketlerdeki etiket fiyatları ile kasa fişi tutarı arasındaki fark için marketlere uyarı veren Tüketici Derneği bu uyarıya Jumbo ve Plus marketlerinin uyduğunu ancak Albert Heijn’ın halen daha gerekli düzenlemeleri yapmadığını açıkladı. Dernek, market yönetimleri ile yapılan görüşmelerde alınan kararların Albert Heijn tarafından halen uygulanmaması nedeniyle şirket hakkında yasal süreci başlatacağını duyurdu.

Bu yıl Nisan ayında bir açıklama yapan Tüketici Derneği, raftaki ürünler için belirtilen fiyat ile kasada ödenen fiyatın üç yıldır üst üste birbiriyle uymadığını, kasada ödenen miktarın genelde tüketicinin lehine yüksek olduğunu bildirdi. Bu durumun tüketicileri yanılttığını kaydetti.

Dernek yapılan piyasa araştırmalarına dayanarak tüm süpermarket zincirlerine 30 Hazirana kadar zaman tanımış ve bu yanlışın düzeltilmesini talep etmişti.

Dernek ve süpermarket yöneticileri arasında yapılan görüşmelerde, Albert Heijn ve Jumbo yönetimleri, kasa fişinde yanlış belirtilen ürün olduğunda müşterinin bu ürünü ücretsiz olarak alabileceği sözünü verdi. Marketler ayrıca hataları bulabilmek için ‘gizli müşteriler’ kullanacağını belirtti.

Tüketici Derneği’ne göre Jumbo ve Plus marketleri geçen süre içerisinde bu hataları düzeltti ancak, tüm uyarılara rağmen Albert Heijn’dan böyle bir düzeltme halen gelmedi. Ayrıca; kasa fişinde hala hatalar bulunuyor, mağaza içerisinde asılan reklam panolarında gerçeği yansıtmayan fiyatlar yer alıyor ve mağaza taahhüt ettiği fiyat garantisini yerine getirmiyor. Örneğin; kasaya gelen müşteri, fiyatı yanlış işlenen ürünü bedava alamıyor.

Tüketici Derneği yöneticisi Sandra Molenaar, “Kasa fişindeki hatalar haksız bir ticari uygulamadır. Bu nedenle Tüketici Derneği, bu duruma bir son vermek için Albert Heijn'e karşı yasal işlemi araştırıyor” dedi. Molenaar süpermarket zincirlerinin son yıllarda yaşanan hatalı kasa fişleri konusunda müşterileri tazmin edecek bir eylem planı yapması gerektiğini belirtti.

Albert Heijn tarafından yapılan açıklamada ise Tüketici Derneği’nin bu kararı şaşkınlıkla karşılandı. Hataları düzeltmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Albert Heijn sözcüsü, “Mağazadaki neredeyse tüm fiyat etiketleri dijitaldir ve yanlış bir fiyat olduğunu belirleyen müşteriler ürünü her zaman ücretsiz olarak alır.” açıklamasında bulundu. 

Sözcü ayrıca yapılan araştırmanın hangi verilere dayandığı hakkında bilgi edinmek için Tüketici Derneği ile konuşmaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş