Hollanda'da kullanılan ilaçların kalitesini, etkisini, güvenliğini kontrol ve tasdik eden İlaç Değerlendirme Kurulu (CBG-MEB), bazı AB üyesi ülkelerde kan pıhtılaşmasına (Tromboz) yol açtığı gerekçesiyle kullanımı geçiçi olarak durdurulan AstraZeneca aşısının güvenilir olduğunu ve kullanmaya devam edeceklerini açıkladı. 

Avrupa İlaç Ajansı (EMA) yapmış olduğu açıklamada, Avrupa'daki çeşitli ülkelere beş milyondan dozdan fazla gönderilen AstraZeneca aşısından otuz kan pıhtılaşması raporu aldığını bildirdi. 

İlaç Değerlendirme Kurulu Başkanı De Boer: "Güvenlik konusundaki bakışımız değişmedi." 

İlaç Değerlendirme Kurulu (CBG-MEB) Başkanı Prof. Dr. Ton De Boer, EMA'ya bağlı Risk Değerlendirme Komitesi (PRAC)'ın AstraZeneca aşısının kan pıhtılarına (Tromboz) neden olduğuna dair hiçbir biyolojik kanıt görmediğini açıkladı. AstraZeneca aşısı için "Güvenlik konusundaki bakışımız değişmedi." ifadelerini kullandı. 

Başkan De Boer, "Aşıların kan pıhtılaşmasına neden olduğunu kanıtlayan net bir biyolojik delil yok. Kanın pıhtılaşmasına neden olduğu varsayımı bu çok olası görünmüyor ve aşının faydaları hala olası risklerden ağır basıyor. Ancak bu konuda ekstra ihtiyatlıyız ve yeni raporları çok hızlı bir şekilde araştırmaya devam ediyoruz." şeklinde konuştu. 

Diğer AB üyesi ülkeler gibi aşılamayı durdurmanın büyük sakıncaları olacağına dikkat çeken Prof. Dr. De Boer, "Aşı, koronavirüse karşı koruma sağlar. Eğer aşıyı kullanmayı bırakırsanız, daha fazla enfeksiyon, daha fazla hastaneye yatma ve ölümü de kabul etmiş olursunuz." dedi. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın 

©️SONHABER.EU